Oktober: Snusk, satir, medlöperi och motstånd


Kan inte låta bli - längtar till att få besöka Dramaten igen. Och jag satsar på musikal. En klassiker, Cabaret, som hade urpremiär på Broadmay 1966. Kliv in på Kit Kat Klub och låt dina bekymmer försvinna. Utanför blåser vinden snålt och kallt, hungern river och fattigdomen skär, men här inne är livet härligt, glatt och fullkomligt gränslöst. Den amerikanska musikalen Cabaret, av Joe Masteroff, sätts upp på Dramatens stora scen i regi av Farnaz Arbabi.
Cabaret utspelar sig i det tidiga 30-talets Berlin, stadens nöjesliv är dekadent och de festsugna samlas på Kit Kat Klub. Samtidigt växer hotet från nazismen. Snart sipprar den in även på Kit Kat Klub. Vem kan fly och vem lämnas att dö? Levande musik på scen framförs av Damn! Bandet har tillsammans med artisten Timbuktu vunnit en grammis för bästa hiphop/soul-album 2012. Torsdagen den 7 oktober har vi biljetter på första raden, pris 450 kr.
Föreställningen börjar kl 19:30 och innan dess äter vi en god middag på DoMa på Nybrogatan 48 kl 17:30. Willkommen, bienvenue, welcome till Cabaret!

Kommentarer

Populära inlägg