April-culturelle: "En mumsig, mullig, mänsklig föreställning"

Torsdagen den 7 april ska vi tillbaka till Stadsteatern och Klarascenen! Denna gång för att se en nyskriven brittisk komedi som heter "Älskling är jag hemma". Den handlar om Judy, Johnny och drömmen om att leva som på 50-talet och i den ultimata parrelationen. Judy är den perfekta hemmafrun. När Johnny kommer hem efter en lång arbetsdag står hon redo med hans tofflor och en cocktail. I vippig kjol, makeup och med ständigt pågående kakbak lever hon i en femtiotalsdröm – för visst var det bättre förr?

Möblerna, musiken, till och med det dåligt fungerade kylskåpet – allt är noga utvalt för att skapa känslan av en svunnen tid. Målet: det perfekta äktenskapet. Livet fungerar bra till en början, för man slipper mycket tjafs när den ena tar hand om hemmet medan den andra arbetar. Men leken blir snart allvar, och att leva på bara en inkomst har konsekvenser. Och vad tycker egentligen omgivningen om deras experiment?

"Älskling är jag hemma" är en komedi av Laura Wade om nostalgi, verklighetsflykt och strävan efter det perfekta förhållandet. Pjäsen har haft stora framgångar på The National Theatre. I Stockholm har den premiär den 25 mars. För regi står Maria Blom vars tidigare uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern har varit stora publiksuccéer. Intervju med Maria Blom:


Även denna gång äter vi middag innan föreställningen, planera in i schemat så du hinner njuta italienskt på Spesso. Vi har bord för fem personer där kl. 16:45 (Obs tiden!). Takrestaurangen Spesso ligger på Malmskillnadsgatan 38 B, på 16:e våningen alldeles intill den ikoniska NK-klockan. Till lokalen hör en fantastisk terrass med en 360-graders panoramavy över Stockholm. Stjärnskottet Desirée Jaks (tidigare Agrikultur) är kulinariskt ansvarig för denna moderna italienare. Det är hårda avbokningsregler och vi får betala kuvertavgift om vi avbokar sent. Så om du inte kommer - hör av dig i god tid till mig, senast 48 timmar innan.
Det är lite klurigt att hitta till restaurangen, så läs noga här så du hittar: Du går in via entrén på Malmskillnadsgatan 38B. Ingången sker genom CFHILL, Sveriges ledande galleri vars nya filial huserar på gatuplanet. Själva restaurangupplevelsen börjar när hissdörrarna öppnas.
Sammanfattning:
Middag torsdagen den 7 april kl 16:45 på restaurang Spesso, Malmskillnadsgatan 38B via galleri CF HILL och med hiss upp till restaurangen. Sen avbokning = måste betala fet kuvertavgift.
Teaterföreställningen ÄLSKLING ÄR JAG HEMMA på Klarascenen, Stadsteatern, kl 19:00. Biljettpris 365 kr.

Meddela mig att du kommer, det blir härligt! Kram, er M

Kommentarer

Vilket kul upplägg!! Kommer som ett skott😄
MJ sa…
Kul, Åsa! Det närmar sig.

Populära inlägg