Novemberculturelle (3/11) med sårig monolog

I november ska vi se Gustaf Skarsgård spela Alex Schulmans monolog Tröstrapporter på Dramatens stora scen. Alla föreställningar är utsålda. Titeln anspelar på Sjörapporten i P1 och den betydelse den har som en trygg boj i etern för en stor del av svenska folket. Vi hade biljetter till april i år, men föreställningen ställdes in. Jag fick möjlighet att förhandsboka biljetter nu till hösten och har därför fixat platser på rad 4, parkett.

I onsdags morse (28/9, f. ö. 28-årsdagen för Estonias förlisning) kunde den morgonpigga höra meteorologen Lisa Frost läsa upp väderleksrapporten med stämman full av sorg. Hon började med att ursäkta sig för det och förklarade att hennes farmor just gått bort. Om du inte redan hört den, så kan du lyssna genom att klicka på denna länk.
Kristofer Ahlström skrev fint i DN om hur han reagerade på den ovanliga uppläsningen av vädret i radio. Vad har du själv för relation till Sjörapporten? Fundera på det och berätta för oss andra när vi äter middag efter föreställningen.

Här är länkar till några recensioner, som inte kräver inloggning för att kunna läsas:
Kulturbloggen, Aftonbladet, SVT

Vi ses i foajén till Stora scenen på Dramaten torsdagen den 3 november kl 18:45. Pjäsen börjar kl 19:00 och är 1 tim 20 min lång. Biljettpriset är 450 kr.
Vi äter peruansk middag på Canta Lola efteråt, bord är bokat till kl 20:30.
Den 12 oktober fick restaurangen en fin recension i DN och det var efter att jag hade bokat bord där, kanske tur för oss det.

Välkomna till novembermyset! Er M

Kommentarer

@falk sa…
Wow! Ser så mycket framemot :) / A-L
Anonym sa…
Åh så häftigt med Dramaten och Sjörapporten. Hörde hennes uppläsning. Darr. Kommer såklart!/L.
MJ sa…
Kul! Vi ses förstås på oktoberträffen först. Kram på er!

Populära inlägg