Surdegsbröd
Jag har hittat ett tema för 2010 och det är surdegens år - i bokstavlig bemärkelse. Jag vill baka mer matbröd och innan jul investerade jag i Martin Johanssons bok om att baka surdegsbröd. Martin är en alla tiders brödbloggare och hemmabagare.
Jag har satt en rågsurdeg och en vetesurdeg och det har gått bra! Nu är jag en av surdegstalibanerna, som matar min surdeg och planerar helgen för att kunna köra ett par brödbak. Det krävs nämligen jästid - mycket jästid. Underbart nog blir resultaten bra och bröden goda. Jag blir sporrad att prova än det ena, än det andra receptet i boken.
Här kan ni se mina Levain-bröd. Knaprig yta och mjukt inkråm med stora hål. Bara biodynamiska produkter bakar jag med!
/M
Jag har satt en rågsurdeg och en vetesurdeg och det har gått bra! Nu är jag en av surdegstalibanerna, som matar min surdeg och planerar helgen för att kunna köra ett par brödbak. Det krävs nämligen jästid - mycket jästid. Underbart nog blir resultaten bra och bröden goda. Jag blir sporrad att prova än det ena, än det andra receptet i boken.
Här kan ni se mina Levain-bröd. Knaprig yta och mjukt inkråm med stora hål. Bara biodynamiska produkter bakar jag med!
/M
Kommentarer
Åsa:)