Divine Club 6 maj
Jag har länge velat besöka vinklubben Divine Club. Det var liksom meningen att Å skulle byta dag med mig.
Å återkommer med spännande aktivitet i oktober.
Vi kommer att dricka amerikanskt den 6 maj. Producenten si´ne qua non [kvano:´n] (latin), conditio sine qua non, (villkor) utan vilket icke, dvs. ofrånkomlig förutsättning eller oeftergivligt villkor. http://www.ne.se/sine-qua-non
Hur vinhuset har fått sitt namn kan vi bara spekulera i. Låt oss prata om det under middagen.
Jag tycker redan om Manfreds tankar. Skickar med ett citat från hans nyhetsbrev: "We have, let’s say, thirty years left to live. Most of that time will be spent working. We’ve chosen the work we want to do. If we find joy in it, then we are only condemning ourselves to thirty years of torture. And we can find the joy only if we do our work in the best way possible to us. But the best is a matter of standards – and we set our own standards. We inherit nothing, we stand at the end of no tradition. We may perhaps, stand at the beginning of one."
Kom ihåg att det blir en kväll i Syrahs och Grenaches tecken.
Det blir middag efteråt.
Jag återkommer om tid och plats. Endast via sms.
Kram C
Å återkommer med spännande aktivitet i oktober.
Vi kommer att dricka amerikanskt den 6 maj. Producenten si´ne qua non [kvano:´n] (latin), conditio sine qua non, (villkor) utan vilket icke, dvs. ofrånkomlig förutsättning eller oeftergivligt villkor. http://www.ne.se/sine-qua-non
Hur vinhuset har fått sitt namn kan vi bara spekulera i. Låt oss prata om det under middagen.
Vinmakaren heter Manfred. Det sägs att han gör sitt vin i ett uthus som ligger i Ventura i deltstaten Kalifornien.
Paret Krankl gör alla sina etiketter själv och de döper alla buteljer med ett för året unikt namn. Han gör det för ros skull. Manfred skriver även spännande poem på flaskorna. Dessa skaldestycken kommer vi att få läsa den 6 maj. Längta!
Han menar att alkholstyrkependeln har svängt. Varför ugnssteka en lax länge bara för att man kan det? Jag tror att vi får smaka ett mindre alkoholstarkt och ett mer syrarikt vin. Han plockar sina druvor mycket sent och dessutom sparar han bara de finaste. Det verkar som om vi får smaka riktiga dyrgripar. Såsom tidigare ägare till ett av USA:s största bagerier kan han konsten att jäsa. Manfred vildjäser alla sina viner. Det tar mycket lång tid. Pröva att associera till surdegsbröd.
Jag tycker redan om Manfreds tankar. Skickar med ett citat från hans nyhetsbrev: "We have, let’s say, thirty years left to live. Most of that time will be spent working. We’ve chosen the work we want to do. If we find joy in it, then we are only condemning ourselves to thirty years of torture. And we can find the joy only if we do our work in the best way possible to us. But the best is a matter of standards – and we set our own standards. We inherit nothing, we stand at the end of no tradition. We may perhaps, stand at the beginning of one."
Kom ihåg att det blir en kväll i Syrahs och Grenaches tecken.
Det blir middag efteråt.
Jag återkommer om tid och plats. Endast via sms.
Kram C
Kommentarer